Biela kapustová polievka

  • 2 ks zemiakov
  • čierne korenie (mleté)
  • 3 ks bobkového listu
  • 4 ks nového korenia
  • rasca
  • 500 g kyslej kapusty
  • 2 hrste sušených húb
  • 250 ml smotany na šľahanie
  • 250 ml kyslej smotany
  • soľ

Do vody dáme variť zemiaky. Nesolíme. Pridáme čierne korenie, bobkový list, rascu a nové korenie. Necháme variť. Kyslú kapustu spolu z kyslou vodou pridáme k zemiakom. Rovnako i namočené huby (spolu s vodou, v ktorej boli namočené). Premiešame a necháme variť, kým nebude kapusta a zemiaky mäkké – približne 30 minút. Pridáme soľ podľa chuti a sladkú smotanu. Smotanu necháme prejsť varom. Úplne nakoniec pridáme kyslú smotanu na zjemnenie a zvýraznenie chuti. Nevaríme.

TIP: Ak je kapusta dostatočne kyslá, stačí pridať vodu. Ak kapusta nie je dostatočne kyslá, pridáme vodu z kyslej kapusty.

Diskusia