Bravčové mäso v masti s krúpovým šalátom

  • 500 g bravčového bôčiku alebo kolena
  • masť podľa potreby
  • soľ
  • bobkový list
  • voda

 Šalát

  • 300 guvarených krúp
  • 300 guvarenej pohánky
  • 1 ks červenej cibule
  • 1 ks mladej cibulky
  • 2 ks uvarených vajec
  • mäta
  • cesnak
  • paprika mletá
  • ocot
  • listový šalát

Mäso vložíme do masti, prilejeme vodu. Pridáme bobkový list a soľ. Necháme variť na miernom ohni,  približne 1,5 hodiny, kým mäso nie je mäkké. Je dobré nechať vodu vyvrieť, aby sa nám mäso nekazilo. Na konfitovanie je dobré použiť vnútorný tuk (neznesie vysoké teploty a rýchlo sa prepaľuje). Mäso po varení dáme do sklenej nádoby a zalejeme tukom minimálne 1cm nad okraj mäsa. Takto pripravené môžeme dať do chladničky, pivničky alebo zasterilizovať.

 

Šalát

Uvarené krúpy a pohánku zmiešame. Pridáme nakrájaný cesnak a červenú cibuľu, jarnú cibuľku, pre osvieženie chuti niekoľko lístkov mäty, červenú papriku a nakrájané vajce na tvrdo. Zalejeme jablkovým octom. Pri servírovaný môžeme pridať listy šalátu a matu.  Podávame s mäsom a chlebom.

TIP: Cibuľu do šalátu nekrájame na kolieska, ale na mesiačiky, lepšie v šaláte ukáže.

Diskusia