Chlpaté knedlíky (halušky) s kapustou a mäsom

 

  • Zemiaky surové  4ks
  • Zemiak varený v šupke – olúpaný 1ks
  • Hrubá múka - 1 hrnček alebo podľa potreby (záleží na tom aké máte mokré zemiaky)
  • 1 vajce
  • Slanina 150g
  • 1 cibuľa 
  • Kyslá kapusta 500g 
  • Pečené bravčové mäso naložené v masti 500g (môže byť aj čerstvé upečené)
  • Soľ, čierne korenie
Najemno nastrúhame surové zemiaky a šťavu z nich vytlačíme, aby sme nemuseli použiť veľa múky. Pridáme k nim pretlačený zemiak uvarený v šupke a jedno vajce, okoreníme a pridáme hrubú múku. 
 
Cesto by sa nemalo lepiť, malo by byť kompaktné. Či je cesto dobré, vieme vyskúšať tak, že vhodíme do vriacej vody kúsok cesta a keď sa nerozpadne, nemusíme pridávať viac múky. Knedlíky varíme v slanej vode, keďže do cesta soľ nepridávame. V polievkovej lyžici vytvarujeme knedlíky a varíme 20 minút. 
Na panvici si necháme roztopiť masť, pridáme nakrájanú slaninu a cibuľu, okoreníme a trošku opečieme. 
 
Vezmeme kyslú kapustu, najskôr z nej odlejeme šťavu do panvice a potom pridáme trochu kapusty, podusíme. Pridáme mäso z masti a uvarené knedlíky. Premiešame, ešte trošku opečieme a podávame.
    
Diskusia