Čínska ostrokyslá polievka

(množstvá surovín podľa chuti a potreby)

  • kačacie mäso varené
  • huby Judášovo ucho (uchovec bazový)
  • bambusové výhonky
  • mrkva
  • tofu
  • sójová omáčka (hustejšia čínska)
  • ocot cca. 4-5 lyžíc
  • sezamový olej
  • čínske slivkové víno
  • biele korenie
  • chilli omáčka
  • cukor, soľ
  • čínske korenie
  • kukuričný škrob (solamyl)
  • vajce 1ks
  • voda

Vodu nalejeme do hrnca a privedieme ju k varu. 

Všetky prísady nakrájame nadrobno (mäso, huby, bambusové výhonky, mrkvu, tofu) a vložíme do vriacej vody, osolíme, ochutíme čínskym a bielym korením, cukrom, chilli, sójovou omáčkou, octom, sezamovým olejom, slivkovým vínom a prevaríme.

Solamyl najskôr rozmiešame vo vode a postupne pridávame do vriacej polievky, kým nezíska správnu hustotu.

Vajce poriadne rozmiešame najskôr v miske a vylejeme do polievky bez miešania! Polievku rozmiešame až na záver.

Diskusia