Gaštanová roláda

  • 1 kg jedlých gaštanov
  • 200 g práškového cukru
  • 150 g masla
  • 0,5 dl rumu
  • 1 vanilkový cukor

Plnka:

  • 200 g  masla
  • 200 g práškového cukru
  • 1 lyžica kakaa
  • čokoládová poleva

Gaštany uvaríme, olúpeme, odstránime aj vnútornú šupku, prelisujeme. Vymiešame maslo s práškovým cukrom a vanilkovým a postupne pridávame gaštany, podľa potreby a chuti rum. Vypracovanú masu roztrieme na vlhkú utierku (obrúsok) do obdĺžnika na hrúbku 1 cm. Potrieme maslovým krémom a pomocou utierky zvinieme do rolády. Polejeme čokoládovou polevou, necháme postáť a nakrájame.

TIP: Gaštany môžeme pomlieť na orechovom mlynčeku, pretože mlynček zachytí šupky, ktoré sa nám nepodarí oddeliť pri čistení. 

Diskusia