Haringy

  • 2 ks sleďov
  • soľ
  • 6 ks ančovičiek
  • lososová pasta
  • múka
  • vajce
  • strúhanka
  • olej
  • maslo
  • 1 ks červenej cibule
  • 1 ks bielej cibule
  • 2 PL cukru
  • 1 PL octu
  • 4 ks klinčekov
  • voda

Slede vykostíme a osolíme. Nesolíme veľa. Na polovicu sleďa poukladáme ančovičky, natrieme lososovú pastu a prikryjeme druhou časťou ryby. Obalíme v múke, vajíčku a strúhanke. Na panvici rozohrejeme olej a maslo, nesmieme byť veľmi horúca. Smažíme približne 3-4 minúty na každej strane. Cibuľu nakrájame na krúžky a opečieme na panvici, aby zmäkla. Pridáme cukor, necháme ho skaramelizovať. Pridáme ocot a klinčeky. Zalejeme vodou a povaríme. Vysmaženú rybu dáme do sklenenej misy a zalejeme povarenou cibuľou. Necháme odstáť približne 12 hodín. 

Diskusia