Nepečené osie úle

Cesto:

  • nasekané orechy 20dkg
  • práškový cukor 5dkg
  • žĺtok 1ks

Plnka:

  • maslo 12,5dkg
  • žĺtok 1ks
  • horúce mlieko 3 lyžice
  • práškový cukor 10dkg
  • rum (alebo vaječný likér)

 

  • kryštálový cukor na vysypanie formy úľa
  • guľaté detské piškóty 1 balenie
  • čokoládová poleva na dekoráciu
  • mandľové lupienky na dekoráciu

Cesto:

V mise zmiešame orechy s práškovým cukrom a žĺtkom, vypracujeme hladké cesto.

Plnka:

V miske rozmiešame maslo, žĺtok s cukrom a ochutíme troškou rumu. Týmto krémom plníme úle.

Formičku hniezda vysypeme kryštálovým cukrom, kúsok cesta vložíme do formičky (nie úplne natesno) a do stredu pomocou opačnej strany varešky spravíme jamku, ktorú naplníme krémom. Potom na povrch položíme piškótu obrátene, čím úľ uzavrieme a vyklopíme z formičky.

Dekorovať sa môžu podľa chuti a fantázie bielou alebo hnedou čokoládovou polevou, mandľovými lupienkami a podobne.

Diskusia