Ovocný koláč

  • špaldová múka 400g
  • roztopené maslo 100g (zvyšok sa použije na vymastenie plechu)
  • teplé mlieko 2,5dl
  • kvasnice 25g
  • cukor 1lyžica
  • soľ štipka
  • kyslá smotana 2lyžice

Povrch koláča:

  • ovocie podľa dostupnosti
  • cukor, škorica podľa chuti

K múke pridáme cukor, teplé mlieko, kvasnice, soľ a chvíľku počkáme, kým kvások vykvasí. Potom prilejeme roztopené maslo, kyslú smotanu. Vymiešame, a ak je zmes hustá, pridáme ešte mlieko. Vypracujeme, kým sa nerobia bubliny na ceste a necháme vykysnúť cca. 20 minút.

Potom vyvaľkáme a dáme na plech.

Naukladáme vykôstkované ovocie na povrch, pridáme veľa cukru a škoricu.

Pečieme 20 min na 220°C.

Diskusia