Španielska tortilla

  • 4 veľké zemiaky
  • 6 ks vajec
  • 100 g slaniny
  • 1 ks cibule
  • masť
  • soľ
  • korenie
  • mletá paprika
  • petržlenová vňať

Zemiaky si nakrájame na kocky a opečieme na rozpálenej masti na panvici do mäkka. Osolíme a okoreníme. Dávame pozor, aby nechytili zlatavú farbu. Keď máme zemiaky do ¾ uvarené, nadrobno nakrájame cibuľu a pridáme k zemiakom, aby sa opiekla. Pridáme na kocky nakrájanú slaninu. Keď je slanina opečená a zemiaky mäkké, scedíme všetok tuk. Zmes necháme na panvici. Rozšľaháme vajcia, do ktorých pridáme soľ, korenie, mletú papriku a nadrobno nakrájanú petržlenovú vňať. Nalejeme na panvicu. Pomaly pečieme. Môžeme zapekať v rúre. Pokiaľ ju nepečieme v rúre, musíme ju počas pečenia otočiť. Podávame s cibuľkou, paradajkami, tuniakom, či kyslou uhorkou.

TIP: Otočiť omeletu na panvici nie je jednoduché: panvicu prikryjeme tanierom, preklopíme a z taniera ju zošuchneme spať na panvicu.

Môžeme jesť za tepla aj studena.  

Diskusia