Vianočná rybacia polievka

 

  • rozporcované rybie mäso (s kožou), hlava 2ks, kosti z ryby
  • koreňová zelenina – zeler, mrkva, petržlen á 1ks
  • ocot 1-2 lyžice podľa chuti
  • cibuľa
  • bobkový list, nové korenie, celé čierne korenie, soľ
  • ikry z kapra 300g (pokiaľ nemáme, tak použijeme detskú krupicu 4 lyžice)

Do studenej vody v hrnci dáme rybacie mäso, bobkový list, nové korenie, celé čierne korenie. Potom pridáme očistenú koreňovú zeleninu a cibuľu v celosti, trošku okoreníme.

Do základu prilejeme trošku octu a pridáme stonky z petržlenu, ktoré polievku krásne navoňajú, pridáme polku cibule v celosti a varíme 18-20 minút.

Z polievky vyberieme rybu a koreňovú zeleninu,  mäso z ryby oddelíme od kostí. Varenú zeleninu nahrubo nastrúhame a dáme naspäť do polievky.

V rozpálenom hrnci roztopíme trochu masla, pridáme nastrúhanú surovú mrkvu, osmažíme. Pridáme zvyšok čistého surového mäsa z ryby (bez kostí!) nakrájané na menšie kúsky a pokiaľ máme, tak ikry . Pridáme k mrkve, osolíme, okoreníme a restujeme. Túto zmes pridáme do polievky a osolíme, okoreníme podľa chuti.

Pokiaľ nemáme ikry tak na panvicu  nasypeme krupicu a opražíme ju nasucho do zlatista. Potom ju postupne primiešame do polievky.

Nakoniec pridáme uvarené rybacie mäso a nakrájanú petržlenovú vňať a necháme zovrieť. 

Diskusia